Kome nije jasno da su politički? Opozicija sada kaže: U subotu su

Peti protest "Srbija protiv nasilja" odlaže se za subotu, saznaju pojedini mediji, koji navode da je razlog odlaganja "bezbednosnog karaktera".

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2023.

14:43

Kome nije jasno da su politički? Opozicija sada kaže: U subotu su
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ

Podsetimo, ranije je bilo rečeno da će se protest održati u petak.

Takođe, sve detalje u vezi plana novog protesta predstavnici opozicije, organizatori protesta, saopštiće na konferenciji za novinare u 15 sati.

Inače, za petak, 2. juna, kada je trebalo da se održi protest "Srbija protiv nasilja", najavljen je i protest ekstremnih desničara pod imenom Stop nasilju Srbima na Kosovu i Metohiji.

Desničari su organizovali u prethodnih tri dana dva skupa najavljujući da nameravaju u petak da se priključe građanskom protestu Srbija protiv nasilja.

Predstavnici pozicije, ali i ostali mediji, tvrde da protesti organizovani pod sloganom "Srbija protiv nasilja", odnosno nakon dva tragična masovna ubistva koja su se dogodila ovog meseca, od starta nisu bili organizovani zbog borbe protiv nasilja već da su imali političku pozadinu, kao i zahteve, što su i sami predstavnici opozicije i organizatori tih protesta potvrdili, iznoseći svoje zahteve pred organe vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: