Odlučili su, izdata poternica

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je poternicu za američkim senatorom Lindzijem Grejemom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2023.

09:14

Odlučili su, izdata poternica
Foto: Profimedia

Načelnik istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin naložio je pokretanje krivičnog postupka protiv ovog američkog političara zbog njegovih rusofobičnih izjava.

"Američki državljanin Lindzi Olin Grejem, rođen 9. jula 1955. godine, traži se zbog kršenja krivičnog zakona Rusije", navodi se u bazi podataka istražnog komiteta, bez preciziranja koji je član krivičnog zakona prekršio ovaj američki zvaničnik, prenosi TASS.

Grejem je na ranije održanom sastanku sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim rekao da je smrt Rusa tokom sukoba u Ukrajini "najbolje potrošeni američki novac ikada".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je Grejemove reči i ocenio da su "sramotne za SAD".

Komentarišući izjave ovog američkog senatora portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da se takva teza o ubijanju Rusa "već dugo koristi u SAD".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: