Napravljen plan pružanja pomoći deci, roditeljima i nastavnicima pogođenim tragedijom

Deca, roditelji i nastavnici pogođeni nedavnim tragedijama od danas mogu da dobiju psihosocijalnu pomoć u prostorijama pozorišta Dadov u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Kako je izjavila za RTS psiholog iz Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Hana Korać, nisu potrebni ni zakazivanje, ni uput, ni zdravstvena knjižica.

"Ne sprovodi se medicinski tretman, to se radi u bolnicama. Ovde će se razgovarati sa kolegama koje imaju iskustva u radu i koji su efikasni. Pružaće se podrška deci, nastavnicima i roditeljima kroz razgovor", navela je Korać.

Kako je istakla, ova ustanova će funkcionisati kontinuirano i preko leta i u narednih godinu dana, a ako je potrebno - i duže.

"Što se tiče dece koja su se vratila u školu, postoji mišljenje da treba da ostanu u zajednici. Deca su počela da stvaraju nova pravila, dodatno su se zbližili, počeli da budu tihi i obazrivi u prostoru zgrade gde se dogodio zločin. Oni su sami počeli da se organizuju, a naš posao, kroz psiho-socijalnu podršku, jeste da ih osnažimo i pružimo intenzivniju podršku onima kojima je to potrebno", rekla je Korać.

Kako je istakla, sredenjoročni plan jeste da podrška mora da ima kontinuitet od godinu dana i da podrazumeva i pomoć u sprovođenju školskih aktivnosti, kako do kraja ove školske godine, tako i od septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu