Preokret: Rusi odlaze, a Bahmut menja ime?

Predsednik samoproglašene Donjecke oblasti Denis Pušilin rekao je da će ime Bahmuta u narednom periodu biti promenjeno i da će mu biti vraćeno "istorijsko" ime.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2023.

16:19

Preokret: Rusi odlaze, a Bahmut menja ime?
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Pušilin se obratio javnosti iz Bahmuta i rekao da će, nakon što je Vagner grupa zauzela ovaj grad, uslediti administrativne promene koje će se pre svega odraziti na ime.

"Svim gradovima će biti vraćena imena od pre 11. maja 2014. Bahmutu će biti vraćeno ime Artemovsk“, rekao je Pušilin. Inače, šef Vagnera Jevgenij Prigožin rekao je da će Vagnerovi vojnici napustiti Bahmut do 1. juna i da će ga predati redovnoj ruskoj vojsci.

Iako su ruski vojni i politički zvaničnici rekli da je Bahmut pod njihovom kontrolom, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao da Bahmut još nije "pao".

"Borimo se zahvaljujući hrabrosti našeg naroda, naših ratnika. Jasno razumem šta se desilo u Bahmutu. Ne mogu da podelim sa vama taktičke pozicije naše vojske. Od danas Bahmut nije okupiran od Ruske Federacije. nema dva ili tri tumačenja tih reči", rekao je Zelenski o Bahmutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: