Rusija: Napadnuti smo

Ukrajinski dron izveo je napad na naftnu bazu AD "Brjansknjeftprodukt" u Klincovsku u Brjanskoj oblasti, izjavio je gubernator te oblasti Aleksandar Bogomaz.

Izvor: Sputnjik, RT.rs

Četvrtak, 11.05.2023.

09:34

Rusija: Napadnuti smo
Foto: Profimedia

Ističe se da su usled bačene municije delimično oštećeni betonska osnova i cisterna za skladištenje naftnih derivata. Na mestu događaja rade operativne službe.

Ranije tokom noći, ruski mediji su preneli da su Ukrajinci dronovima napali i jednu administrativnu zgradu ove oblasti, u gradu Starodubu. Na sreću, ni tom prilikom niko nije nastradao.

Kompanija "Transnjeft" juče je saopštila da je Kijev pokušao napad na naftovod "Družbu" u Brjanskoj oblasti, ali su tom prilikom, kako je navedeno, bili pogođeni prazni rezervoari u kojima nije bilo nafte.

Brjanska oblast jedna je od pograničnih oblasti Ruske Federacije. Zbog toga, do sada je neretko bila meta Ukrajinaca.

Poslednjih meseci, Kijev je intenzivirao napade dronovima, a jedan od ovakvih poslednjih terorističkih napada uključivao je i napad na rezidenciju predsednika Rusije Vladimira Putina u Kremlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: