Ponedeljak, 27.02.2023.

11:14

Stigao odgovor iz Bele kuće: Nema definitivnog odgovora da li je iz laboratorije

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan odgovorio na izveštaj “Vol strit džornala” da je koronavirus procurio iz laboratorije.

Izvor: klix.ba

Stigao odgovor iz Bele kuće: Nema definitivnog odgovora da li je iz laboratorije
Foto: Shutterstock/Corona Borealis Studio

Naime, taj list je naveo da je američko Ministarstvo energetike zaključilo da je koronavirus procurio iz laboratorije usred nezgode, a Salivan je danas izjavio da "nema definitivnog odgovora" na to pitanje.

"Evo šta mogu da vam kažem. Predsednik Džo Bajden je više puta usmeravao svaki element naše obaveštajne zajednice da uloži napore i resurse kako bi se došlo do dna ovog pitanja", rekao je Salivan za CNN.

Dodao je da će svaku novu informaciju podeliti s Kongresom i obavestiti građane SAD.

"Ali trenutno nema definitivnog odgovora koji se pojavio od obaveštajne zajednice na ovo pitanje", rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost.

Vol strit džornal objavio je da Ministarstvo energetike, naoružano "novim obaveštajnim podacima", sada tvrdi da je virus nastao iz laboratorijske nesreće u Kini, pridružujući se FBI-ju u tom zaključku, dok druge agencije misle da je pandemija rezultat prirodnog prenosa.

Prema izveštaju, zaključak Odeljenja za energetiku donesen je s "malim poverenjem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: