Šok u Moskvi: "Ne beže, bolji su. Nećemo uspeti"

Osnivač ruske grupe plaćenika "Vagner" Jevgenij Prigožin objavio je da Bahmut, uprkos pisanjima nekih medija, nije zauzet i da neće ni biti tako skoro.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2023.

11:39

Šok u Moskvi:
Foto: Profimedia/Ilustracija

U objavi na svom Telegram kanalu on je šokirao sve, priznavši da njegova grupa uopšte neće uspeti tako brzo da porazi ukrajinsku vojsku, koju je čak javno i pohvalio.

Prigožin je u poruci rekao da su njegove snage zauzele selo nadomak Bahmuta, koji mesecima opsedaju, rekavši da taj grad neće tako brzo pasti u ruske ruke: "Možemo sa sigurnošću reći da je naselje Kliščivka, jedno od većih predgrađa Bahmuta, potpuno pod nadzorom jedinica 'Vagner'".

KIiščivka, koja je pre rata imala oko 400 stanovnika, nalazi se devet kilometara od središta Bahmuta, koji "Vagnerovci" već mesecima pokušavaju da osvoje.

Prigožin je, međutim, priznao da "Vagner" neće uspeti tako brzo da porazi ukrajinske snage.

"Protivno različitim ocenama da ukrajinske oružane snage beže iz Artemovska (što je ruski naziv za grad Bahmut), to nije tačno", napisao je.

"Ukrajinske snage rade efikasno, skladno. Od njih bi trebalo mnogo da naučimo", naveo je on.

"Ali, u svakom slučaju, vojnici 'Vagnera' napreduju, metar po metar", dodaje Prigožin, koji u poslednje vreme sve više javno kritikuje rusku vojsku i njeno rukovodstvo, koje smatra glavnim krivcem za sporo napredovanje Rusa u ratu u Ukrajini.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: