Utorak, 17.01.2023.

12:57

I, Prigožin pomenu Srbe

Privatna vojna kompanija "Vagner" nikada nije bila u Srbiji i nije imala nikakve kontakte sa Srbijom, saopštio je osnivač grupe Jevgenij Prigožin.

Izvor: RT.rs

I, Prigožin pomenu Srbe
Foto: Profimedia

"Glas Amerike" je osnivaču grupe "Vagner" postavio pitanja o aktivnostima koje grupa sprovodi u Srbiji, i regrutovanju građana iz Srbije.

"U privatnoj vojnoj kompaniji 'Vagner' trenutno nema državljana Srbije, a odavno ih nije bilo. Prema tome, sve glasine o saradnji grupe 'Vagner' i Srbije nemaju nikakvog osnova", izričit je Prigožin.

Inače, podseća Raša tudej Balkan, građanima Srbije zakonom je zabranjeno učestvovanje u oružanim sukobima u inostranstvu.

Na pitanje "Glasa Amerike" da li su Vagnerovci bili prisutni na severu Kosova, gde su barikade podignute krajem decembra 2022. godine, Prigožin je odgovorio: "Koliko znamo, Srbi i sami odlično izlaze na kraj sa svojim problemima. Želim im sreću i prosperitet."

Ali, dodao je da, ukoliko na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država dođe do međunacionalnog sukoba, grupa "Vagner" će rado učestvovati.

"Čekamo poziv savetnika Stejt departmenta Dereka Šolea", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: