Vučević o odgovoru Kfora: "Nije slučajnost…"

Ministar odbrane Miloš Vučević je za TV Prva još jednom osudio napad na srpske dečake na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2023.

09:18

Vučević o odgovoru Kfora:
Printskrin: TV Prva

"Šta je pokretač svih tih napada? Pa rekao bih da je to rezultat politike Prištine već godinama. To je narativ da su Srbi nekakvi uljezi... Ono što iritira jeste ćutanje međunraodne zajednice", rekao je Vučević.

"Kakve su to neodređene formulacije", upitao je Vučević, aludirajući na neadekvatno reagovanje međunardne zajednice.

"U predvečerje Božića koje poziva na mir i na praštanje, mi imamo pucanje na decu", kazao je.

"On dovodi do toga, on je agregat, on to promoviše", rekao je Vučević o Aljbinu Kurtiju.

Kako je naglasio, to je očigledno politika Prištine koja daje ovakve rezultate. "Upucani su zato što su Srbi i zato što su slavili Božić… To su srpski državljani… Kakve su to blage formulacije", kazao je Vučević za TV Prva.

Vučević je naveo da je ovaj slučaj posledica politike Prištine, odnosno Aljbina Kurtija.

Komentarišući osumnjičenog za napad na srpske dečake i mladića, objasnio je da će biti olakšavajuća okolnost to što je taj čovek potomak pripadnika terorističke OVK.

"Tamo je herojski čin pucati na Srbe… Tu bitangu je iritiralo što nose badnjak", naveo je Vučević.

Naveo je da nije slučajnost da nam uručuju odgovor na Badnje veče i istakao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučević saopštiti šta piše uodgovoru Kfor.

Govoreći o borbenoj gotovosti, Vučević je naveo da je zadovoljan i ponosan kako su pripadnici Vojske Srbije ispunili taj zadatak. Dodao je da je odziv bio "nikad bolji I nikad kraći". Vučević se dotakao i situacije u Srpskoj naprednoj stranci i naveo da toj političkoj frakciji nije potreban novi predsednik.

"U toku su unutarstranački izbori… Kada završimo taj proces na lokalnom nivou, to nas vodi ka kongresu stranke. Mislim da ne bi trebalo da menjamo predsednika stranke… U ovim okolnostima, potrebna nam je čvrsta politika i verujem da nam treba snažno liderstvo koje daje snagu institucijama… Očekujemo da unutarstranačke izbore završimo na proleće", kazao je Vučević I istakao da je ponosan kako se odvijaju demokratski procesi unutar stranke.

Takođe, naveo je da opozicija "traži izbore, ali se moli daih ne bude".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: