Velika greška Volodimira Zelenskog. Jednim obraćanjem "uništio" sve

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski juče je napravio ogromnu grešku u komunikaciji, što je za njega veoma netipično.

Izvor: B92

Sreda, 16.11.2022.

14:23

Velika greška Volodimira Zelenskog. Jednim obraćanjem
Foto: Profimedia

Zelenski se, zapravo, pokazao kao odličan komunikator od početka invazije.

Ali, juče je, nakon što je objavljeno da je raketa koja je pala na poljsko selo nedaleko od granice s Ukrajinom usmrtila dvoje ljudi, Zelenski napravio veliku grešku koja će ići na ruku Rusiji i Vladimiru Putinu.

"Ruski projektili su pogodili Poljsku. Ispaljene su rakete na teritoriju NATO-a. Ovo je ruski raketni napad na kolektivnu bezbednost. Ovo je veoma značajna eskalacija. Moramo delovati“, rekao je Zelenski u sinoćnjem video obraćanju.

U međuvremenu se ispostavilo da je, po svemu sudeći, raketu koja je pala na jedno selo u Poljskoj ispalila ukrajinska PVO pokušavajući da obori ruske rakete.

Podsetimo, Rusi su juče izveli jedan od najžešćih raketnih napada na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, tokom kojeg je pogođen i niz stambenih zgrada u Kijevu i drugim gradovima.
  • Greška u koracima


Ukrajinske vlasti na čelu sa Zelenskim do sada su bile izuzetno uspešne u oblikovanju narativa o ratu u Ukrajini.

Juče, pre nego što se tačno znalo šta se dogodilo u Poljskoj, Zelenski je mogao da kaže da je izuzetno teško obuzdati ruske raketne napade i tako prebaciti krivicu na Rusiju, ili, mogao je da kaže da Ukrajinci ne bi lansirali rakete iz sistema PVO da Rusi nisu izvršili invaziju na Ukrajinu.

Međutim, Zelenski je odlučio da kaže da je raketa koju je lansirala Rusija pala na Poljsku, odnosno da je Rusija ispalila rakete na teritoriju članice NATO-a. Ovim je znatno olakšao posao Vladimiru Putinu i ugrozio poverenje javnosti u Ukrajini, na čemu je dugo i kvalitetno radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: