Ipak nije teroristički napad: Zapalio se automobil VIDEO

Brojni mediji u regionu objavili su netačnu informaciju da se u istanbulskom šetalištu Istiklal dogodio teroristički napad, odnosno eksplozija automobila bombe.

Izvor: B92

Utorak, 15.11.2022.

22:09

Ipak nije teroristički napad: Zapalio se automobil VIDEO

Kako je rečeno, taj incident se dogodio dva dana nakon terorističkog napada u kojem je poginlo šest osoba, a više od 80 ranjeno. Prema izveštajima medija, 46 osoba uhapšeno je zbog sumnji da su učestvovale u organizaciji ataka, kojeg su turski zvaničnici okarakterisali terorističkim. 

Međutim, dva dana posle te eksplozije, objavili smo članak sa naslovom "Novi teroristički napad? Odjeknula eksplozija VIDEO".

Reč je zapravo o požaru koji je zahvatio jedan automobil, a zatim se proširio na druga vozila, na šta je ukazao portal Raskrinkavanje.ba.

Turska radio-televizija TRT je na svojoj digitalnoj platformi TRT Balkan objavila članak u kome se navodi da su mediji iz regiona plasirali lažnu vest o novom terorističkom napadu u Istanbulu. Kako se navodi u ovom članku, u Istanbulu je u noći 15.11.2022. došlo do požara na automobilu tokom vožnje, a požar je ubrzo zahvatio još nekoliko automobila.

U tekstu smo preuzeli i tvit sa naloga profila @LWNChannel, koji je objavljen 15.11.2022. Nalog je registrovan u novembru ove godine i imao je nešto više od 30 pratilaca kad je vest objavljena. Takođe, u tvitu se nije navodio ni izvor informacije o "novom napadu".

Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja neproverenih informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: