"Rusi su se preračunali"

Papa Franja izjavio je da su ruske snage okrutne.

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2022.

11:14

EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Poglavar Vatikana je dodao i da se Ukrajinci bore za opstanak.

On je naveo da situacija nije crno-bela i da je rat "možda na neki način isprovociran".

Osuđujući "svirepost, okrutnost ruskih vojnika, ne smemo da zaboraviti stvarne probleme ako želimo da se oni reše", rekao je Franja.

"Takođe je istina da su Rusi mislili da će sve biti gotovo za nedelju dana. Ali su se preračunali. Naišli su na hrabar narod, narod koji se bori za opstanak i koji ima borbenu istoriju", rekao je.

Papa je rekao da se, nekoliko meseci pre nego što je ruski predsednik Vladimir Putin poslao svoje snage u Ukrajinu, sastao sa njim i on je izrazio zabrinutost da NATO "laje na vrata Rusije" na način koji bi mogao dovesti do rata.

Papa Franja je dodao: "Ne vidimo celu dramu koja se odvija u pozadini ovog rata, koji je možda nekako bio ili izazvan ili nije sprečen".

Pitajući se čini li ga to zagovornikom Putina, rekao je: "Ne. Bilo bi pojednostavljeno i pogrešno reći takvo nešto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: