Ponedeljak, 30.05.2022.

14:14

"NATO podržava Ukrajinu u samoodbrani"

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg potvrdio je da savez pruža ključnu podršku Ukrajini da ostvari svoje "pravo na samoodbranu, sadržano u povelji UN".

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/MARTIN SYLVEST DENMARK OUT

On je to saopštio na obeležavanju 40. godišnjice pristupanja Španije NATO.

Stoltenberg je u Madridu poručio da je NATO spreman da brani svaki pedalj savezničke teritorije od bilo koje pretnje iz bilo kog pravca, prenosi Rojters.

On je konstatovao da će ekslacija sukoba u Ukrajini zaseniti istorijski skup u Madridu, dok se ukrajinske snage bore da zadrže razrušeni grad Severodonjeck u oblasti Luganjsk, žarište ofanzive kojom Moskva pokušava da preuzme kontrolu nad regionom Donbasa.

"Na skupu u Madridu zacrtaćemo put u narednu deceniju, resetovaćemo našu strategiju odvraćanja i odbrane u opasnijem globalnom okruženju", rekao je generalni sekretar NATO.

Nesto ranije danas španski premijer Pedro Sančes govorio je o podršci NATO Ukrajini i poručio da ruski predsednik Vladimir Putin neće ostvariti svoje ciljeve u Ukrajini.

"Odlučna podrška Ukrajini je jedini način da se osigura da Evropa i svet koji smo izgradili imaju izvesniju budućnost", rekao je Sančez na događaju povodom obeležavanja 40. godišnjice od ulaska Španije u NATO, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: