Dva napada Islamske države u Avganistanu; poginulo 16 osoba, desetine povređenih FOTO

Najmanje 16 osoba je stradalo, a desetine su ranjene u dva odvojena napada u Avganistanu za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2022.

19:43

Dva napada Islamske države u Avganistanu; poginulo 16 osoba, desetine povređenih FOTO
Tanjug/AP Photo

Dvanaest vernika stradalo je u napadu sredinom dana na šiitsku džamiju u gradu Mazar-i-Šarif na severu zemlje, rekao je portparol odelenja za zdravlje provincije Balk čiji je to glavni grad. On je rekao da je 58 osoba ranjeno, i da je 32 u teškom stanju.

Eksplozija se dogodila dok su vernici održavali podnevne molitve tokom svetog muslimanskog meseca Ramadana.

Istovremeno, najmanje četiri osobe su stradale a 18 ih je ranjeno u Kunduzu na severoistoku zemlje u eksploziji bombe stavljene na bicikl, kada je prolazilo vozilo sa civilima mehaničarima koji rade za talibansku vojnu jedinicu, rekao je za Frans pres portparol regionalne policije.
Tanjug/AP Photo
Regionalni ogranak Islamske države Islamska država-Korasan (ID-K) preuzela je odgovornost za oba napada.

U utorak je najmanje šest osoba poginulo a 24 je ranjeno u dve eksplozije koje su pogodile školu za dečake u kvartu u Kabulu naseljenom članovima šiitske manjine Hazara. Za taj napad još niko nije preuzeo odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: