Objavljeni Putinovi ukazi o priznanju "odmetnutih" republika FOTO

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je slanje ruskih trupa na istok Ukrajine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.02.2022.

23:09

Objavljeni Putinovi ukazi o priznanju
Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Prema naređenju koje je večeras potpisalo Ministarstvo odbrane, ruska vojska kreće u "mirovnu misiju".

Putin je poslao rusku vojsku u Donjeck i Lugansk, dve proruske pobunjeničke republike koje je Putin danas priznao kao nezavisne države. Vojska je poslata da "održava mir", navodi se u naređenju. Naredba o slanju trupa u istočnu Ukrajinu deo je Putinove odluke da prizna separatističke teritorije u istočnoj Ukrajini. U njemu se navodi da će ruska vojska "raditi na očuvanju mira" u tim oblastima.

Odluka ne precizira šta to tačno znači, ali Bi-Bi-Si kaže da stručnjaci u Ukrajini i Rusiji kažu da Putin sada može zvanično da pošalje trupe u pobunjeničke oblasti u istočnoj Ukrajini, što zvanično znači rusko vojno prisustvo u istočnoj Ukrajini.

Moskva je do sada više puta odbacivala optužbe Ukrajine i njenih rezervnih saveznika da se ruska vojska već nalazi u Donjecku i Lugansku.
Foto: Zvanièni internet portal pravnih informacija Rusije
Foto: Zvanièni internet portal pravnih informacija Rusije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: