Policija "počistila" demonstrante: odblokiran most Ambasador

Najprometniji granični prelaz između SAD i Kanade, most “Ambasador", ponovo je otvoren, nakon gotovo jednonedeljne blokade demonstranata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.02.2022.

07:50

Policija
Tanjug/Nathan Denette /The Canadian Press via AP

“Most Ambasador je sada potpuno otvoren i ponovo je omogućen slobodan protok trgovine između kanadske i američke privrede”, navodi se u saopštenju kompanije“Detroit internešnel bridž” koja je operater ovog mosta, a prenosi agencija AP.

Most je, kako je saopšteno, ponovo otvoren za saobraćaj sinoć u 23:00 časa po lokalnom vremenu, navodi američka agencija, podsećajući da se preko ovog prelaza odvija 25 odsto ukupne trgovine između dve zemlje.

Blokada na kanadskoj strani poremetila je poslovanje u obe zemlje, pri čemu su pojedini proizvođači automobila bili primorani da zatvore nekoliko fabrika za sklapanje auto-delova.

Policija u kanadskom gradu Vindzoru je saopštila juče da je više od 20 ljudi mirno uhapšeno, da je sedam vozila odvučeno i pet zaplenjeno dok su policajci “čistili” poslednje demonstrante u blizini mosta, koji povezuje ovaj grad sa američkim gradom Detroitom.

U međuvremenu, protest u Otavi je paralisao centar grada, razbesneo stanovnike koji su nezadovoljni nereagovanjem policije i izvršio sve veći pritisak na premijera DŽastina Trudoa.

Demonstracije su “ođeknule” širom Kanade, a slični konvoji su uočeni i u Francuskoj, na Novom Zelandu i u Holandiji.

I američko ministarstvo za unutrašnju bezbednost je upozorilo da bi u toj zemlji moglo doći do sličnih protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: