Putin otpustio direktora službe za zatvore

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je dužnosti razrešen direktor Federalne službe za sprovođenje zatvorskih sankcija Aleksandar Kalašnjikov.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2021.

17:02

Putin otpustio direktora službe za zatvore
Foto: Profimedia

Drugim ukazom na to mesto je postavljen Arkadij Gostev koji je do sada bio zamenik ministra unutrašnjih poslova, prenosi Tas s.

Kako navodi Rojters, do smene Kalašnjikova dolazi nekoliko nedelja nakon što su procureli video snimci koji pokazuju da su zatvorienici podvrgnuti mučenju i seksualnim napadima.

Kremlj nije naveo razlog za smenu Kalašnjikova ali je, podseća Rojters, njegova služba prošlog meseca pokrenula krivičnu istragu o incidentima u zatvoru u Saratovskoj oblasti.

Vlasti su reagovale nakon što je grupa koja se zalaže za prava zatvorenika Gulagu.net počela da objavljuje veideo zapise koji, kako tvrde, predstavljaju dokaz o "orkestriranom sadizmu" u tom zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: