Benon se predao; neće biti u pritvoru do suđenja VIDEO/FOTO

Dugogodišnji saradnik bivšeg predsednika Donalda Trampa Stiv Benon predao se FBI-ju nakon što je u petak optužen za krivično delo nepoštovanje suda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2021.

16:07

Benon se predao; neće biti u pritvoru do suđenja VIDEO/FOTO
EPA-EFE/PETE MAROVICH

Stiv Benon neće biti pritvoren pre suđenja po optužbi za nepoštovanje Kongresa nakon što nije ispoštovao sudske pozive komisije Predstavničkog doma koja je vodila istragu 6. ​​januara.

On će biti saslušan u četvrtak.

Tužioci nisu tražili da Benon bude u pritvoru pre suđenja. Pod uslovima koje je odobrio sudija, Benon je pristao na nedeljne provere, da preda svoj pasoš, obezbedi obaveštenje o svakom putovanju van okruga i zatraži sudsko odobrenje za putovanje van kontinentalnih Sjedinjenih Država.

Protiv 67-godišnjaka je u petak podignuta optužnica po dve tačke za nepoštovanje suda – jednoj zbog odbijanja da se pojavi radi davanja izjave u Kongresu, i drugoj zbog odbijanja da pruži dokumente kao odgovor na poziv komiteta, prenosi AP.

Njegovi advokati su tvrdili da su njegove komunikacije, u koje je umešan i bivši predsednik, zaštićene.
EPA-EFE/PETE MAROVICH
Benon bi se sada mogao suočiti sa kaznom od godinu dana zatvora i novčanom kaznom od 100.000 dolara.

Optužnica je podignuta pošto je drugi očekivani svedok, bivši šef osoblja Bele kuće Mark Medouz, prkosio pozivu komiteta u petak.

Ako Predstavnički dom bude glasao za to da se Medouzov potez smatra nepoštovanjem, ta preporuka bi takođe bila poslata Ministarstvu pravde zbog mogućeg podizanja nove optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: