"Njen momak Kurti mora da bude dobar čak i kad ubija"

Tvrdnjom da je teror prištinskih specijalaca "dobrodošla i potrebna akcija" Viola fon Kramon ući će u anale beskrupuloznosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/AHMED JALIL
EPA-EFE/AHMED JALIL

Ovo je saopštio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić.

"Umesto da kao izvestilac evropskog parlamenta o Kosovu alarmira evropsku i svetsku javnost zbog policijske brutalnosti čija direktna posledica je da se zbog primene hemijskih sredstava ugušila 71-godišnja Verica Đelić iz Zvečana, dok je 35-godišnji Srećko Sofronijević upucan bojevom municijom u leđa u sopstvenom dvorištu, fon Kramon reprodukuje prozirne laži onih koji su taj zločin počinili", naveo je Marko Đurić.

On je dodao da, potpuno suprotno izveštaju UN, saopštenom jasno i javno od strane Z.Tanina na sednici SB UN, u kome se jasno kaže da je reč o jednostranoj akciji koja nije bila koordinisana sa međunarodnim misijama i koja je izazvala opasnu eskalaciju sa posledicama po civilno stanovništvo, Fon Kramon svesno ignoriše krv nevinih civila koja je prolivena.

"Umesto da se kao parlamentarac EU glasno suprotstavi akciji koja je sprovedena uz kršenje ključnih odredbi briselskog sporazuma, koje se odnose na funkcije i etničku strukturu policijskog regiona KPS sever, i to na jednostran način, ona kritikuje VP EU Borelja koji je na opasnosti jednostranog delovanja ukazao", rekao je Đurić, a navodi se u saopštenju Informativne službe SNS.

Dodaje da je Fon Kramon rešila da i ono malo Srba što je na Kosovu ostalo moraju biti večiti "loši momci" dok, kako kaže, "njen momak Kurti mora biti dobar čak i kada ubija".

"Svaka čast na obrazu i na hrabrosti", navodi Đurić.

Podseća da je fon Kramon prećutala i u svojoj izjavi i u svim svojim izveštajima da su neki Srbi ubijeni i teško ranjeni, dok su njeni miljenici na Kosovu u danu koji slave kao legitiman i potreban, zapravo upadali sa dugim cevima u obične apoteke, da hapse lekove.

"Političke strasti i lobistička podrška su veoma toksična kombinacija. U slučaju nesrećne Viole fon Kramon cinizam i pristrasnost više nisu izuzetak nego gvozdeno pravilo. Nije li međutim vreme da se u Evropskom parlamentu zapitaju ima li granice u pristrasnosti njihovog izvestioca", zaključio je Đurić.

Izvestiteljka EP za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je večeras da je akcija kosovske policije u kojoj su korišćeni suzavac i šok bombe i teško ranjen 36-godišnji Srećko Sofronijević sprovedena samo na severu Kosova i da je dobro što se kosovska vlada uhvatila u koštac sa tim, jer, kako je navela, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala oduvek je bila zahtev EU.

"KFOR je bio obavešten i druge snage i jasno je da nije bilo sumnje da je to potrebno", rekla je Fon Kramon u izjavi za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu