Ponovljeno, neće priznati Kosovo; Srbija: Hvala

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao u sredu u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2021.

06:20

Ponovljeno, neće priznati Kosovo; Srbija: Hvala
Foto: Shutterstok/Martyn Jandula

Admiral Teodor Esteban Lopez Kalderonom je tokom tog razgovora ponovio principijelan stav te zemlje o nepriznavanju Kosova.

Stefanović izrazio je zahvalnost Srbije za principijelan i konzistentan stav Španije u vezi sa nepriznavanjem Kosova i ujedno naglasio da Srbija nastavlja da snažno podržava teritorijalni integritet Kraljevine Španije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Admiral Kalderon je, ukazujući na važnost međusobne podrške u zaštiti suvereniteta i poštovanja principa međunarodnog prava, ponovio principijelan stav Kraljevine Španije o nepriznavanju Kosova i zahvalio se na podršci Srbije teritorijalnom integritetu te zemlje.

Podsećajući na veoma dobre i prijateljske odnose dve zemlje, Stefanović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane i ukazao na mogućnosti za njeno kvalitativno unapređenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: