Šta se stvarno krije iza "ekološkog protesta"? Uslikani članovi opozicije FOTO/VIDEO

Ekološki protest započet je danas u 14 časova na Trgu Nikole Pašića.

Izvor: 24sedam
Podeli
Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

Ovaj protest za cilj ima skretanja pažnje na nedostatak vode, seče šuma, otvaranja rudnika i kamenoloma, kao i izgradnji mini hidrolektrana.

Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

Među nekoliko stotina ljudi, prisutni su i Boško Obradović, Zoran Alimpić, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, Đorđe Vukadinović, Milan Verouović kao i Petar Đurić lider organizacije “Ćale ovo je za tebe”, prenosi 24sedam.

Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

Iako je isprva delovalo da je reč o protestu građana, međutim, kako navodi 24sedam, predstavnici vanparlamentarnih stranaka pod izgovorom zaštite životne sredine pokušali su još jednom da izmanipulišu građanima i skrenu pažnju na sebe.

No, patriotizam nije kada glumiš ekologa, nego kada baciš smeće u kantu za đubre.

Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

Zbog protesta je blokiran potez od Trga Nikole Pašića, pa sve do Brankovog mosta, gde će biti održana protestna šetnja.

Za to vreme, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović prisustvovala je sa predsednikom opštine Vrbas Predragom Rojevićem početku radova na uklanjanju smetlišta u selu Kucura.

"Nastavljamo sa velikom akcijom čišćenja širom Srbije, a kao što smo i najavljivali, očistićemo 500 divljih deponija u 43 lokalne samouprave. I zato sada ponovo možemo da vidimo sa jedne strane lepu prirodu, a sa druge deponiju na kojoj je nepropisno odložen i komunalni i građevinski i životinjski otpad. Za nas je izuzetno važno da jednom očišćene deponije i ostanu očišćene, i zato ćemo pojačati kontrolu", rekla je ministarka Vujović.

Kako se može videti problem niko ne prećutkuje niti se gura pod tepih, povećanjem broja vozila, proizvodno orijentisanih fabrika, dok se na problemu aerozagađenja radi.

Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

S druge strane, opozicija koristi svaku priliku da izmanipuliše narodom, prenosi 24sedam.

Posledice globalnog zagrevanja osećamo poslednjih 50 godina, a šačica propalih političara na ovom problemu nije uradila ništa dok su bili na vlasti, navodi se na 24sedam. Jedino što su oni uspeli da urade je zatvaranje fabrika i otpuštanje ljudi.

Na protestu su uslikani i pojedini glumci kao što su Ivan Jevtović, Svetlana Ceca Bojković i Anita Mančić.

Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

Foto: 24sedam
Foto: 24sedam

Na protestu su se delili i letci “Ovde se zaustavlja tiranija, ovde počinje sloboda”, koji najavljuje naredni protest 18. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 94 idi na stranu