Četvrtak, 02.09.2021.

20:42

Holandija podržava nastavak evakuacija iz Kabula

Holandska vlada želi da podrži Tursku i Katar u pokušajima da ponovo otvore aerodrom u Kabulu kako bi se nastavila evakuacija iz Avganistana.

Izvor: Tanjug

Holandija podržava nastavak evakuacija iz Kabula
Tanjug/ SAC Samantha Holden RAF/Ministry of Defence via AP

To je danas rekla holandska ministarka spoljnih poslova Sigrid Kah.

Ministarka Kah je rekla da je Holandija voljna da obezbedi milion evra za finansiranje, i ako je potrebno, i osoblje, za pokušaje obnove evakuacionih letova, prenosi agencija Rojters.

Kah je bila u Ankari na diplomatskim razgovorima, a njene konstatacije, koje je prvobitno objavila holandska novinska agencija ANP, kasnije je potvrdila i pomoćnica za holandsko ministarstvo spoljnih poslova, navodi Rojters.

Ministar spoljnih poslova Katara šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani izjavio je danas da njegova zemlja razgovara s talibanima i sa Turskom, zbog potencijalne tehničke podrške za ponovno pokretanje operacija na aerodromu u Kabulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

21 h

Podeli: