Svet 12

15.05.2024.

13:40

"Umrećeš... Lično ću ti staviti D-30, ku*ko!" VIDEO

U nedavno presretnutom razgovoru, ruski komandant preti vojniku da će biti ubijen, kao i njegovi drugovi ako odbiju da krenu u juriš na oblast Harkova.

Izvor: Kijev post

"Umrećeš... Lično ću ti staviti D-30, ku*ko!" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Presretnuti telefonski razgovor je objavila ukrajinska vojna obaveštajna služba u utorak 14. maja.

"Ja sam komandant. Vaša komanda je dala zeleno svetlo", kaže on i dodaje da su svi putevi za povlačenje odsečeni, a jedinice zadužene za barijere su spremne da ih ubiju ako pokušaju da pobegnu.

"Zato što će ionako biti ubijeni ako pokušaju da pobegnu. Iza njih stoje barijere, tako da niko neće izaći živ. Dakle, recite im da idu napred. Reci im", govori ruski komandant koji nije identifikovan, a zatim nastavlja:

"Pitajte momke šta ću vam učiniti! Zato, je*ote? Ne budite izdajnici! Pogledaj gde ti je Lukas rekao da gledaš. Tamo će vas dočekati."

Zatim preti vojniku da će ga lično oboriti haubicom D-30 ako se ne odmakne. "Umrećeš ako ostaneš ovde. Lično ću ti staviti D-30, ku*ko! Ovde imamo trupe za barijere. Niko neće izaći", urla taj ruski komandant.

Kako je preneo Kijev post, ukrajinska GUR objavila je niz presretnutih razgovora u kojima ruski vojnici razgovaraju o načinima da napuste vojnu službu i izbegnu dalje raspoređivanje na liniju fronta, dok u drugim razgovorila, civili brinu da li će biti regrutovani.

Čuje se da je jedan ruski vojnik u telefonskom razgovoru rekao da je deo moskovskog bataljona prkosio naređenjima i da je trenutno "neaktivan u šumi, da nije uključen u borbu".

U drugom slučaju, ruski vojnici se žale da nisu dobili odsustvo skoro dve godine i poručuju da će "uskoro skupiti gomilu i krenuti ka Rusiji".

Prošle godine, navodi Kijev post, intervjuisali su tzv. Mariju, koja radi za ukrajinske obaveštajne službe kao profesionalni prisluškivač, a ona je u razgovoru za kijevski list pričala o šokantnim stvarima koje je čula.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: