Još 3.524 novozaražena

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovanno još 3.524 novoobolelih od kovida 19.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.09.2021.

15:00

Još 3.524 novozaražena
Foto: Profimedia

Preminulo je 15 osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 79 pacijenata. Broj zaraženih iz dana u dan raste, a nadležni apeluju na građane da prime vakcinu jer je to jedini način da se epidemija stavi pod kontrolu.

Lekari poručuju i da je primanje treće doze samo još veća zaštita i da bi buster dozu svakako trebalo primiti.

Epidemiolog i vakcinolog dr Radmilo Petrović rekao je da najveći porast broja zaraženih očekuje u drugoj polovini septembra i mladih i odraslih, barem sudeći po trenutnom broju zaraženih i da je broj od oko 3.300 zaraženih juče mnogo veći.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da bi uvođenje obavezne vakcinacije protiv koronavirusa za zdravstvene radnike otvorilo druge probleme za Srbiju.

Ona smatra da bi ta odluka eventualno dovela do pokretanje procesa na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Ona je navela da će Krizni štab razgovarati o tome na narednoj sednici.

Epidemiolog Branislav Tiodorović otkrio je da je u noćas od koronavirusa preminuo muškarac star 32 godine u kovid bolnici u Kruševcu.

"Momak, koji je bio 1989. godište, preminuo je prošle noći u kovid bolnici u Kruševcu. Pre nego što se zarazio bio je zdrav, nije imao nikakave hronične bolesti, ali nije bio vakcinisan", kazao je Tiodorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: