Napad dronom na tanker, dvoje poginulih

Američki stručnjaci za eksplozive saopštili su da je na tanker sa naftom, koji je plovio u Arapskom moru izvršen napad dronom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pročitajte još:

"Nisu samo naš problem" - Tenzija na Bliskom istoku, ko je kriv za napad i ubistva? VIDEO/FOTO

U napadu su poginule dve osobe.

Napad bespilotnom letelicom na tanker Mercer Strit prvi je smrtonosni napad na neki komercijalni brod u ovom regionu koji potresaju tenzije između Irana s jedne, Izraela, SAD i njenih saveznika s druge strane, prenosi AP.

Iako niko nije preuzeo odgovornost za napad, izraelski zvaničnici optužuju Iran da stoji iza ovog smrtonosnog vazdušnog udara bespilotnom letelicom.

Američki nosač aviona US S Ronald Reagan i raketni razarač US S Mičer dopratili su oštećeni tanker do sigurne luke, potvrđeno je iz sedišta 5. flote američke mornarice na Bliskom istoku.

U napadu je ciljan komandni most tankera, a u napadu je probijena kabina brodskog mosta, potvrdio je jedan američki zvaničnik.

Kompanija je saopštila da su u napadu poginula dva člana posade, jedan iz Velike Britanije, a drugi iz Rumunije, kao i da nema povređenih među ostalim članovima posade.

Izraelski zvaničnici koji su govorili pod uslovom anonimnosti okrivili su Teheran za ovaj napad, ali nisu ponudili nikakve dokaze u prilog svojim optužbama.

Istovremeno, ministar spoljnih poslova Izraela Jair Lapid da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dominikom Rabom o "potrebi da se oštro odgovori" na napad, ali nije eksplicitno okrivio Iran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 474 idi na stranu