"Na severu KiM je 95 odsto Srba, a 33 odsto policije tamo su Albanci" VIDEO

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić podneti izveštaj o pregovaračkom, procesu za Kosovo i Metohiju je bitna, kaže Milovan Drecun.

Izvor: B92, prva
Podeli
Foto: TV Prva
Foto: TV Prva

Posebna sednica Skupštine, obraća se Vučić

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM istakao je da je ona važna, jer ćemo u narednom periodu imati sve važniju ulogu Skupštine u tom procesu.

On je gostujući na TV Prvoj ocenio da Aljbin Kurti i Vjosa Osmani mesecima nastoje da oneomoguće napredak u pregovorima.

"Kurti je potpuno nezainteresovan za bilo kakav napredak i prištinska strana ne želi ništa da primeni što je ranije dogovoreno. To je politički štetno i neracionalno. Kruti se ponaša kao neko ko ne zna šta je poilitika. To je put ka daljoj destabilizaciiji i narušavanju odnoša i kvaliteta života svih na Kosovu", rekao je Drecun.

On je dodao kako ne može da bude optimista i da kaže da će biti napretka u pregovorackom procesu, jer na KiM je sve više napada na srpski narod, njegovu imovinu i SPC.

Drecun je upozorio na ponašanje prištinskih vlasti koje uvode sve više Albanaca u policijeks snage na severu KiM, protivno pravilu da policijske snage odražavaju etničku sliku na terenu.

Na severu KiM je 95 odsto Srba, a oni su ubacili u policijske jedinice 33 odsto Albanaca čime su obezbedili značajne albanske snage pod oružjem što je pretnja za Srbe", ocenio je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu