Nedeljko Todorović najavio "pakao"

Beograd -- Nedeljko Todorović izjavio za RTS da pre sedam dana maksimalna temperatura nije dostigla ni 20 stepeni, a sada je viša za skoro 15 stepeni.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Te promene su, kaže, karakteristika naše klime.

Prema njegovim rečima, narednih sedam do deset dana u Srbiji će biti toplo, sa temperaturama do 39 stepeni.

"Narednih sedam do 10 dana pravo letnje vreme, najtopliji dan biće četvrtak sa maksimalnom temperaturom između 35 i 38 stepeni, a na istoku i do 39", istakao je meteorolog.

Prema njegovim rečima, u petak i subotu doći će do blagog pada temperature. Prognozira se oko 32-33 stepena. Takvo vreme očekuje se i posle vikenda.

U pojedinim mestima danas se očekuju pljuskovi.

"Za Beograd je verovatnoća 60-70 odsto, ali ne u svim delovima grada, već lokalni, kratki pljuskovi. Sa tim pljuskovima leti bude i grmljavine što je opasna pojava u meteorološkom smislu. Građani koji idu na kupanje, izlete, u polje da pripaze u toku popodneva i da se na vreme sklone ako je njihovo mesto ugroženo", naveo je Todorović.

Prema rečima meteorologa, u julu će biti toplo letnje vreme. Čitavo leto će, kaže Todorović, biti toplije od proseka sa manje padavima.

"Ove godine, već u junu, imamo manjak padavina, u Beogradu je dosad pala trećina prosečne količine padavina, do kraja meseca je taj trend. Tako verovatno u julu. Pljuskovi imaju tu osobinu da za pola sata-sat negde padne i polumesečna i mesečna količina padavina", navodi Todorović.

Meteorolog savetuje građane da ne budu na suncu ceo dan i da se drže hladovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu