Lukašenkov kritičar kaže da nema koristi od protesta

Beloruski novinar Roman Protaševič, uhapšen u maju pošto je njegov avion bio prisiljen da sleteti u Minsk, rekao je da nema koristi od poziva na proteste.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2021.

07:22

Lukašenkov kritičar kaže da nema koristi od protesta
Foto: EPA-EFE/ STRINGER

On je to kazao tokom ispitivanja koje je emitovano na državnoj telezviji

U svom drugom pojavljivanju otkako su vlasti 23. maja prisilile njegov avion Rajaner da sleti u Belorusiju, Protaševič je izgledao opušteno, pušeći dok je sa neidentifikovanim sagovornikom govorio o opoziciji, navodi Rojters. „To jednostavno trenutno nije nikakva (protestna) aktivnost“, rekao je 26-godišnjak u emisiji koja je ponovila belorusku tvrdnju da je avion morao da bude preusmeren nakon pretnje bombom od Hamasa. Palestinska grupa negirala je bilo kakvu umešanost.

„Kada sam bio u Viljnusu, otvoreno sam rekao da ulični protesti nisu potrebni. U najmanju ruku moramo čekati da se ekonomska situacija zahukta da ljudi izadju na ulice po tanjir supe", rekao je.

Beloruska opozicija nije odmah komentarisala Protaševičevo ispitivanje. Opozicija je rekla da se video priznanje koje je prošlog meseca dala ruska državljanka Sofija Sapega, Protaševičeva devojka koja je takođe bila pritvorena nakon prinudnog sletanja, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: