Sazvan sastanak: Diže se bezbednost Beograda; još više policije na ulicama

Održan sastanak ministra unutrašnjih poslova sa načelnikom Policijske uprave za Beograd i svim načelnicima Uprave kriminalističke policije Beograda.

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

12:55

Sazvan sastanak: Diže se bezbednost Beograda; još više policije na ulicama
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, koje je prosleđeno medijima, ministar Aleksandar Vulin je na tom sastanku podvukao da je osnovni prioritet u radu beogradske policije bezbednost građana Beograda.

"Vulin je na sastanku ocenio da je Beograd bezbedan grad, ali da to nije razlog da se bezbednost ne podigne na još viši nivo. U skladu sa tim, ministar Vulin je najavio još veće prisustvo pripadnika policije na ulicama Beograda i niz drugih aktivnosti pripadnika policije u cilju veće bezbednosti građana", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Osvrnuvši se na nedavno nasilje huligana u Beton hali, ministar je rekao da se tako nešto više neće ponoviti u glavnom gradu, ali isto tako je rekao i da će pripadnici policije do kraja rasvetliti sve okolnosti ovog događaja i poručio da će se nalogodavci pronaći.

"Beograd je siguran grad i svaki građanin naše prestonice mora da bude bezbedan i zaštićen. Brzom i pravovremenom akcijom pripadnika policije, nasilničke grupe su pohapšene. Naša ključna poruka nasilnicima je da razbijanje Beograda i maltretiranje građana nije dozvoljeno i da tako nešto neće proći nekažnjeno i bez posledica. Očekujem vašu još veću angažovanost u cilju podizanja nivoa bezbednosti građana", poručio je Vulin.

Ponovio je da se zalaže za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima.

Inače, na sastanku su razmatrani i dalji zadaci i prioriteti u borbi protiv kriminala u glavnom gradu, sa posebnim akcentom na borbu protiv narko-dilera i uličnog kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: