Milanović odgovorio predsedniku Sabora: Sabotaža

Predsednik Republike Zoran Milanović učestvovao je danas na svečanoj sednici Gradskog veća Grada Splita.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/ FILIP SINGER
EPA-EFE/ FILIP SINGER

Predsednik je posetio Mediteranski institut za istraživanje života – MEDILS.

Milanović je nakon toga održao kratki govor, a kasnije je razgovarao i s novinarima te komentirao aktuelnosti.

Osvrnuo se i na izjavu predsednika Sabora Gordana Jandrokovića koji ga je juče u jednom televizijskom intervjuu nazvao klovnom.

"To je u svakom slučaju nastavak političke borbe. Ne znam koga javnost doživljava klovnom, mene ili njega", izjavio je.

"Ja sam hrvatski predsednik, birali su me ljudi, njega nisu i neće. Plenkoviću čuvaj ga se, taj ti radi o glavi, može ti nanijeti štetu", upozorio je.

Upozorio je da Jandroković skoro pa krši zakon.

"Na ivici je krivičnog dela to što on radi, sada sigurno to neće biti pre izbora jer se manipuliše s tim. Bilo bi dobro da gospoda iz HDZ-a prestanu da lažu. Ko laže taj i krade. Jandroković je rekao da je gđa. Đurđević postupila protivno zakonu, to je laž. Ona nije prekršila nikakav zakon i Ustav. Rekla je jasno: ako je to sve, super, a očito je to sve. U slučaju ponavljanja javnog poziva će se javiti i javila se, upravo suprotno od laži Jandrokovića, nije prekršila zakon, vrhunski je kandidat. Na predsedniku je samo predlaganje a Sabor će odlučiti. Ovo je politička farsa u kojoj tašti i slabi vređaju i povlače po blatu i lažu. Plenković čak ne, a Jandroković je rekao da je Đurđević bila protiv Lex Perković. Kritikovala me u Vladi jer ima karakter, kičmu i znanje. Moraće na kraju reći da su protiv jer sam je predložio ja", smatra Milanović.

"Zato što je ljudima i pravnicima jasno što piše u Ustavu, i da je zakon protivustavan, to je sabotaža protiv hrvatskog Ustava. Ali pravnicima je jasno. Inače bi se javilo 100, 200, 300 ljudi. To ne bi završilo do sledeće Olimpijade, ne ove u Tokiju. To je sabotaža",

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu