Više uhapšenih i povređenih na protestu u Madridu FOTO

Četiri demonstranta su uhapšena, a 35 osoba, uključujući 21 policajca, povređeno je u sukobima nastalim povodom skupa krajnje desničarske stranke u Madridu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

15:37

Više uhapšenih i povređenih na protestu u Madridu FOTO
Foto: Profimedia/Diego Radames / SOPA Images

Oko 2.000 ljudi okupilo se sinoć na jugu Madrida, koji se smatra uporištem levice, na protestu zbog održavanja skupa na otvorenom krajnje desničarske stranke Voks (Vox) u kampanji za regionalne izbore 4. maja.

Nakon što su otpevali antifašističke pesme, demonstranti su bacali različite predmete i kamenice, na policiju koja je, prema svedočenju očevidaca, bila zadužena za rasturanje skupa.

Nakon incidenata, policija je uhapsila četiri osobe, uključujući troje maloletnika, izjavila je jutros Frans presu portparolka policije i dodala da je povređen 21 policajac, a njih 10 zbrinuto u bolnici sa lakšim povredama.

Lider Voksa Santjago Abaskal (Santiago Abascal) smatra da je bilo nedovoljno policije za obezbeđivanje skupa njegove stranke i optužio je ministra unutrašnjih poslova da je odgovoran za napade na njegove pristalice.

Lider radikalne levičarske stranke Podemos Pablo Iglesijas odgovorio je na Tviteru, optužujući pristalice Voksa za izazivanje nasilja. Podemos je saveznik Socijalističke radničke partije premijera Pedra Sančeza u vladajućoj koaliciji.
Foto: Profimedia/Diego Radames / SOPA Images
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: