Nesvakidašnji događaj otkriven tek na nemačkoj granici: Zbog jedne državljanke BiH pola autobusa vraćeno

Nesvakidašnji događaj zabeležen je na nemačkoj granici kada je jedna putnica iz autobusa koji je iz BiH išao u Nemačku, pokazala pozitivan PCR test.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2021.

07:20

Nesvakidašnji događaj otkriven tek na nemačkoj granici: Zbog jedne državljanke BiH pola autobusa vraćeno
Foto: Depositphotos/soleg

Iz autoprevoznika čiji je autobus su saopštili da njihovi vozači traže od svih putnika, pre nego što uđu u autobus, da im pokažu rezultate PCR testiranja, što je i pomenuta putnica učinila.

"Test je bio preveden na nemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus. Putnica je uspela da pređe i hrvatsku i slovenačku granicu, a tek na nemačkoj granici su odvojili njen test i izvršili proveru, gde je ustanovljeno da je test pozitivan", kažu predstavnici autoprevoznika, a prenosi Klix.ba.

Navode da je putnica odmah odstranjena iz autobusa koji je zadržan na granici i svi putnici koji nisu imali boravak u Nemačkoj su vraćeni u BiH.

"Firma je organizovala drugi autobus, koji je preuzeo putnike sa granice kojim je odobren ulazak u Nemačku, njih 38 i krenuo prema odredištu, tj. prema gradovima gde putnici idu. Ostali putnici koji su vraćeni sa granice iz razloga što nemaju boravište u Nemačkoj, njih 21, krenuli su sa našim autobusom prema BiH", navode iz kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: