"Moram da se vakcinišem uskoro, a posle mene odmah još pola miliona da se vakciniše"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da mora uskoro da se vakciniše, a da onda posle njega za par dana mora da se vakciniše bar još pola miliona ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 23.03.2021.

10:42

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

On je zamolio kineske partnere, s kojima je danas obilazio izgradnju brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac, da ubrzaju dolazak kineskih vakcina u Srbiju, jer "moramo da ubrzamo vakcinaciju".

"Imamo strah, mnogim ljudima je postalo uobičajeno sve pa ni ne gledaju vesti. Očigledno je da se mi suočavamo s tim da je 75 odsto zaraženo britanskim sojem, koji je infektivniji, brže ide zaraza i smrtonosniji je", rekao je Vučić i dodao da, i pored svega, imamo dvaput manje umrlih u odnosu na primer na BiH, Mađarsku ili Crnu Goru.

Takođe, istakao je da Srbija ubedljivo najviše testira

"Očigledno je da imamo problem i razumem lekare i epidemiologe. Angela zna šta govori i želi da sačuva građane i njihove živote. Opet, ti životi će se sačuvati ako imamo ekonomiju", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: