Fauči Amerikancima nije uspeo da objasni jednu stvar, a borio se...VIDEO

Vašington -- Upitan koja je "nauka" iza odluke da se vakcinisanim Amerikancima ne preporučuje putovanje avionom, glavni epidemilog SAD Entoni Fauči nije uspeo da objasni.

Izvor: B92
Podeli
EPA/KEVIN DIETSCH/POOL
EPA/KEVIN DIETSCH/POOL

"Koja je to nauka iza odluka da se kaže da nije bezbedno za ljude koji su se vakcinisali protiv koronavirusa da putuju avionom", upitao je Faučija novinar CNN-a Džon Berman, podsećajući ga da se Bajdenova administracija u svojim odlukama vezanim za kovid-19 javno poziva na "nauku".

Fauči se zaista borio da to objasni, prenosi Raša tudej, rekavši samo da se Američki centar za kontrolu bolesti (CDC) pažljivo rukovodi u svim odlukama koje donosi i da žele da prikupe dovoljno relevantnih podataka pre nego što podstaknu ljude na putovanja, a posebno avionom.

"Kada nemate dovoljno podataka i kada nemate opipljive dokaze, onda morate jednostavno da donesete presudnu odluku", rekao je dr Fauči.

Društvene mreže u Americi odmah su reagovale i postalo je jasno, bar je to preovlađujući stav, da je Faučijeva "nauka" zaravo "bolje da im je žao što ne putuju..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu