"Ubijali su sve što je mrdalo - kakav klub, pa on je navijao za Rad"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da krivična dela i zločini za koje se sumnjiči Veljko Belivuk nemaju veze sa navijanjem za klub.

Izvor: B92
Podeli
Foto: ata images
Foto: ata images

Pročitajte još:

Vulin: Odvratno je, ko želi to da vidi; Obradujem se kad uhapsimo nekoga sa pet grama marihuane VIDEO

"Ubijali su sve što je mrdalo, kakvi klubovi. Belivuk je bio navijač Rada, koliko ja znam", rekao je Vulin za RTS.

On je kazao da nema ni najmanje empatije prema njemu, bez obzira šta je preživeo u mladosti.

"U srpskom narodu kad neko sebe zove janjičar, mora čovek da se zabrine za vas", rekao je Vulin.

Kako je naveo, svaki svedok u slučaju istrage organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića otvori novi pravac u istrazi.

"Svi ovi telefoni koje smo pronašli, to su sati i sati snimaka, hiljade i hiljade slika, to su pseudonomi i tu ima mnogo dokaza. Ima tu još puno posla", napomenuo je Vulin.

Na pitanje da li je neko iz te grupe spreman na saradnju s policijom, Vulin je orgovorio kratko "računajte da će biti".

"Posle posete nekome zafali glava"

Pročitajte još:

Prikazani snimci zločina; Vučić: Sa ovom bandom smo završili, ostalima - gotovi ste VIDEO

On je rekao da ga je šokiralo i iznenadilo da su neki u istrazi odbili poligraf, kao što su predsednik FSS Slaviša Kokeza i nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović.

"Sve organizovane kriminalne grupe ovde su produžene ruke škaljaraca ili kavčana. Droga je najveće zlo modernog sveta u kojem živimo. Dva velika klana na teritorije Evrope se ubijaju na teritoriji Srbije. Njihovi putevi ne počinju i ne završavaju se u Srbiji. Ali nažalost ovde ima dovoljno idiota i budala da ubijaju za njih. Ove zločine nisu počinili državljani Crne Gore nego Srbije. Za Zvicera se ubija", rekao je on.

Vulin je pojasnio da su Belivuk i članovi njegove grupe nedavno bili kod Zvicera u Crnoj Gori, te da su posetu opravdali time da su išli u porodičnu posetu, na slavu i da vide dete.

"Posle takvih poseta obično nekome zafali glava", rekao je Vulin.

Posedovanje "Sky" telefona da bude krivično delo

Što se tiče slučaja prisluškivanja predsednika Vučića i njegove porodice, Vulin je naveo da je bilo više od onoga što je pronađeno. "To je rađeno konstantno u periodu od više godina i očigledno je da se radilo iz zle namere, nema drugog objašnjenja. Tih 1.572 telefonska razgovora do kojih smo došli, mi smo ih preslušali, niko nije bio zaštićen, nema nijednog inkriminišućeg razgovara", istakao je Vulin.

Vulin je izjavio da je država ozbiljna u borbi protiv kriminala i da nema zaštićenih, kao i da se zalaže za to da posedovanje "Sky" telefona bude krivično delo.

Gostujući na RTS-u, podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljivao obračun sa mafijom. "On je ozbiljan čovek i kada nešto kaže, to se i desi. Pre nešto više od 100 dana rekao je da će se desiti ovakav obračun sa mafijom, imali smo političke napade na njega, smejali su se, ali sada se više niko ne smeje", rekao je Vulin.

Poručio je da je država ozbiljna, da nema zaštićenih i "da neće jedna banda zameniti drugu", već da će svaka sledeća koja pokuša da bude kao banda Belivuk-Miljković biti "uništena, na zakonit način".

"Da nismo imali dokaze ne bismo ni mogli da sprovedemo ovu akciju, ne bi bilo hapšenja ovako velikog broja ljudi. Naravno, kako istraga napreduje, kako smo došli do njihovih telefona i izvršili pretres njihovih stanova, kuća, automobila, samim tim počinju da se nalaze i novi dokazi", rekao je Vulin.

Govoreći o aplikaciji "Sky" koju je koristila Belivukova kriminalna grupa, Vulin je rekao da se zalaže za to da svako posedovanje kodiranih telefona bude krivično delo.

"Nesporno je da to koriste kriminalci. Zalažem se da to bude krivično delo, kao što smatram da kupovina svakog telefonskog broja, bez obzira da li je pripejd ili postpejd, mora biti uz ličnu kartu", rekao je Vulin.

Naveo je da je posedovanje "Sky" telefona u nekim državama već krivično delo i ponovio da bi trebalo da bude i kod nas.

"Možda to neće zaustaviti kriminalce da ga koriste, ali ako ništa drugo, to će dati policiji još jedan razlog da ih privede i skloni sa ulice", dodao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu