Korona se širi među decom - problem među osnovcima u gradu u Srbiji

U pribojskom Domu zdravlja od sredine januara korona je potvrđena kod 30 mališana školskog uzrasta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2021.

21:12

Korona se širi među decom - problem među osnovcima u gradu u Srbiji
Foto: Shutterstok/Drazen Zigic

Najviše zaražene dece su osnovci uzrasta od 7 do 13 godina.

Troje učenika sa težom kliničkom slikom upućeno je na lečenje u posebno kovid-odeljenje užičke bolnice, dok se ostali nalaze na kućnom lečenju. Ovu informaciju potvrdio je medijima dr Stojan Radović, pedijatar u Domu zdravlja Priboj.

Od početka godine u Priboju je registrovano više od 500 obolelih od kovida, pa lekari upozoravaju da dolazi do porasta broja obolelih sa težom kliničkom slikom i da je potrebno striktno poštovati sve epidemiološke mere.

Podsetimo, epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je danas da će na novoj sednici štaba biti razmatrano pitanje rada škola.

"Imamo situaciju da se u srednjim školama vidimo oboljevanje više nego ranije. Ove nedelje će biti veće. Ima i u osnovnim školama, ali su to relativno mali brojevi u odnosu na to koliko ide u školu. Nemamo podatke koji će podržati potpunu onlajn nastavu, ali ne možemo o tome da ćutimo. Na punjenje bolnica ne možemo da ćutimo", istakao je Kon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: