"Napad iznutra" - ubili 12 svojih kolega FOTO

Najmanje dva pripadnika avgansitanskih bezbednosnih snaga otvorila su vatru i ubila 12 kolega u provinciji Herat na zapadu zemlje.

Izvor: Beta

Subota, 16.01.2021.

16:36

Foto: Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

Taj sinoćni napad za koji su pobunjenici talibani preuzeli odgovornost policija Herata je opisala kao "napad iznutra".

Policija je navela da su napadači pobegli s oružjem ubijenih i municijom i dodala da su snage avganistanske vlade povratile kontrolu nad tom oblašću.

U Kabulu su danas poginula dva policajca, a jedan je ranjen u eksploziji bombe zakačena za policijsko oklopno vozilo.

U provinciji Helmand, na jugu Avganistana, sinoć je jedan policajac poginuo, a dva su ranjena u napadu bombaša samoubice na policijski kompleks.

Takodje na jugu, u provinciji Kandahar, više naoružanih muškaraca, uključujuči bombaša samoubicu, napalo je danas auto servis koji pripada obaveštajnoj agenciji Avganistana, a žrtava nije bilo. Vlasti su ubile najmanje četiri napadača.

Za napade u Kabulu i provincijama Helmand i Kandahar još niko nije preuzeo odgovornost.

Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za brojne napade u Kabulu prethodnih meseci.

Do nasilja dolazi iako su predstavnici talibana i avganistanske vlade nedavno obnovili mirovne pregovore u Kataru. Pregovori sporo napreduju pošto pobunjenici nastavljaju sa napadima na snage avganistanske vlade, dok se drže obećanja da neće napadati vojnike SAD i NATO.
Foto: Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul
Foto: Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: