"Znamo ko ste, ako ste tu, agenti FBI-a dolaze da vas pronađu"

Vašington -- Američki Federalni istraži biro uhapsio je više od 100 ljudi tokom prošlonedeljne nasilne opsade američkog Kapitola.

Izvor: Glas Amerike, Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, ruskpp
Foto: Depositphotos, ruskpp

Trenutno je u toku istraga pojedinaca koji bi mogli da ugroze bezbednost inauguracije novoizabranog predsednika Džozefa Bajdena 20. januara, izjavio je direktor FBI Kristofer Vrej.

"Proveravamo pojedince koji bi mogli imati plan da ponove istu vrstu nasilja koje smo videli prošle nedelje", rekao je Vrej na posebnom brifingu za odlazećeg potpredsednika Majka Pensa o bezbednosti inauguracije, prenosi Rojters.

"Samo od 6. januara već smo identifikovali preko 200 osumnjičenih. Dakle, znamo ko ste, ako ste tu, agenti FBI-a dolaze da vas pronađu", poručio je Vrej.

"Očekujte 20.000 vojnika Nacionalne garde"

Tanjug/Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP
Tanjug/Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP

Inače, glavni grad SAD spreman je da primi dodatne hiljade trupa Nacionalne garde kako bi pomogao da se održi mir tokom prenosa vlasti sledeće nedelje.

"Mislim da se može očekivati da vidite više od 20.000 pripadnika Nacionalne garde koja će biti ovde", rekao je novinarima u sredu Robert Konti, vršilac dužnosti šefa gradske policijske uprave Okruga Kolumbija.

Bezbednosni zvaničnici potvrdili su uvećana ovlašćenja, koja su usledila samo nekoliko dana nakon što je Nacionalna garda saopštila da u grad šalje do 15.000 vojnika koji pomažu u obezbeđenju uoči inauguracije izabranog predsednika Bajdena 20. januara, koji je pobedio Trampa na izborima u novembru.

Zvaničnici su rekli da će se do petka na službi u Vašingtonu nalaziti 10.000 gardista - vojnika na određeno vreme koji mogu biti raspoređeni i u inostranstvu, ali koji su često pozivani da pomognu u vanrednim situacijama u svojim matičnim državama. Ostatak će stići ubrzo nakon toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 546 idi na stranu