"Nećemo stati"

Crnogorsko Ministarstvo odbrane neće stati sa kadrovskim promenama, izavila je ministarka Olivera Injac.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

10:14

Mehaniq/Depositphotos

Injac je to izjavila za podgoričku Pobjedu nakon što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio juče da potpiše predloge o razrešenju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića i razrešenje i prestanak službe general - majoru Rajku Pešiću.

Ministarka kaže da su kolege svakako prepoznale trenutak kada su potrebne promene, nova energija, nova snaga.

Za Dakića je rekla da je dugo bio na različitim dužnostima u Vojsci i odlazi u, kako kaže, zasluženu penziju.

U cilju jačanja profesionalizma i sposobnosti, sa promenama, ističe, neće prestati, na svim nivoima.

"Verujte da u našim redovima imamo kvalitetnih kadrova, koji žele da daju doprinos izgradnji respektabilnog sistema, a do sada im sistem nije pružio šansu. Oni čekaju svoju šansu i svi će je dobiti, a ne sumnjam da će dati afirmativan doprinos unapredjenju odbrambenog sistema i države", rekla je Injac.

Intencija vlade je, dodaje, transparentnost procesa angažovanja ekspertskog rukovodnog kadra, posredstvom javnih konkursa, uz precizno poštovanje kriterijuma.

Prema njenim rečma, politizacija u Ministarstvu odbrane uticala je na donošenje odluka, pa su refleksije toga vidljive u svim oblastima rada, a posebno kada je, kako kaže, u pitanju nefunkcionalnost institucije u celini, što se odrazilo na profesionalnost i stručnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: