Petković čestitao Radojeviću izbor za gradonačelnika

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je večeras Milanu Radojeviću na izboru za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos,Yarr65
Foto: Depositphotos,Yarr65

Ali i Srpskoj listi na još jednoj ubedljivoj pobedi srpske sloge i jedinstva

"Srećan zbog toga što je ovime i politika Republike Srbije na Kosovu i Metohiji odnela pobedu i od građana još jednom dobila ubedljivu podršku.

Srpski narod u severnoj Kosovskoj Mitrovici ovime je potvrdio svoju nepokolebljivu volju da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji, u čemu će na svaki način biti podržan od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije", poručio je Petković u saopštenju.

Glasajući za kandidata Srpske liste, kako je dodao, naši sunarodnici u Kosovskoj Mitrovici potvrdili su i podršku ideji srpske političke sabornosti na Kosovu i Metohiji, prepoznajući u Srpskoj listi krovnu državotvornu političku snagu u pokrajni.

"Predsednik, Vlada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, u skladu sa strateškim značajem tog grada za opstanak našeg naroda u južnoj pokrajni, nastaviti da na svaki način rade na tome da severna Kosovska Mitrovica ostane grad mira, mladosti i budućnosti. Severna Kosovska Mitrovica je jedina urbana sredina na Kosovu i Metohiji u kojoj Srbi danas čine većinu, i kao takva je ključan politički centar i centar našeg obrazovnog i zdravstvenog sistema, i to će i nadalje biti", naglasio je Petković.

On je dodao da su Srbi u Kosovskoj Mitrovici, prkoseći epidemiji i raznim opstrukcijama Prištine, još jednom pokazali političku zrelost i odgovornost, na čemu im je čestitao, ističući da je uveren da su načinili pravi izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 98 idi na stranu