Stoltenberg o Mediteranu: Podržavam razgovore

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravio je nastavak razgovora o eksploataciji istočnog Mediterana između Grčke i Turske.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

17:00

Stoltenberg o Mediteranu: Podržavam razgovore
Foto: EPA-EFE/SEAN GALLUP/POOL

Stoltenberg je istakao ulogu Alijanse u tom delu Mediterana.

On je, u saopštenju izdatom povodom posete španskog premijera Pedra Sančesa štabu NATO-a u Briselu, rekao da je desetina sastanaka održana u sedištu NATO-a sa Grčkom i Turskom kako bi se stvorio mehanizam rešenja sukoba i kako bi se izbegli incidenti na moru ili u vazduhu, prenosi ANA.

"Ti razgovori su u toku i napravljen je dobar napredak. To su tehničko-vojni razgovori koji dopunjuju diplomatske napore koje je Nemačka vodila u rešavanju spora", rekao je Stoltenberg.

On je dodao da je razvoj mehanizma za rešenje sukoba "prirodna uloga NATO-a", dodajući da je ta organizacija to radila i devedesetih i da se ona pokazala veoma efikasnom.

"U bliskom sam kontaktu i sa rukovodstvom Grčke i Turske", rekao je Stoltenberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: