"Ne dam vlast"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da neće predati vlast, jer ga narod nije zbog toga birao.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2020.

10:35

Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREM

"Želim da vam kažem kao čovek, da ne bismo imali neke nedorečenosti. Često mi se zamera da ‘se on neće odreći vlasti’. S pravom se zamera. Narod me nije izabrao zbog toga", naglasio je beloruski lider prilikom predstavljanja novog državnog tužioca zemlje Andreja Šveda, prenosi državna agencija Belta.

Lukašenko je dodao da se vlast ne daje da bi se uzela, bacila i dala.

"Sredinom devedesetih ona se valjala u blatu, o nju su brisali noge. Mnogi od vas pamte taj period. I ne želim da se Belorusija vrati u to vreme. Stoga niko neće baciti vlast u blato, kako oni traže", istakao je beloruski predsednik.

Podsećanja radi, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora.

Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: