Tihanovska: Rusija - može

Bivša beloruska predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovska ponovo se oglasila povodom dešavanja u Belorusiji.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2020.

09:52

Tihanovska: Rusija - može
EPA-EFE/ STR

Ona je rekla da je aeloruska opozicija je spremna da Rusiju prihvati kao posrednika ako napori za rešavanje političke krize u zemlji bez međunarodne pomoći ne uspeju.

"Ako nam bude potrebno inostrano posredovanje u pregovorima, definitivno ćemo na Rusiju gledati kao na jednog od učesnika u procesu. Rusija je zemlja sa kojom imamo prijateljske i bliske odnose", rekla je ona, prenosi TAS S.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema podacima Centralne izborne komisije, aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,10 odsto glasova, dok je Svetlana Tihanovska, koja se smatra njegovom glavnom rivalkom, dobila 10,12 odsto glasova.

Nakon što su rezultati izlaznih anketa objavljeni kasno 9. avgusta, u centru Minska i drugih gradova buknuli su masovni protesti, na kojima je u početku dolazilo do sukoba demonstranata i policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: