Velika Kladuša: Zbog najavljenih protesta stižu specijalci

Dva kombija specijalne jedinice MUP-a Unsko-sanskog kantona stigla su danas u Veliku Kladušu, prenosi sarajevski Dnevni avaz.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2020.

18:12

Velika Kladuša: Zbog najavljenih protesta stižu specijalci

List navodi da je po svemu sudeći najava protesta u Polju kod Velike Kladuše ozbiljno shvaćena u policiji.

Za 18 sati je, naime, zakazan protest zbog migrantske krize, ali policija nije dala dozvolu za održavanje. Meštani naselja Polje najavili su protest kako bi upozorili na probleme sa migrantima koje već dugo imaju. Oni ističu da je njihova imovina svakodnevno izložena napadima i da strahuju za sopstvenu bezbednost, navodeći da su sve češće provale i krađe.

Po nalogu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove 4. avgusta je uz asistenciju policije ponovo uklonjeno šatorsko naselje koje su migranti formirali u naselju Polje nadomak Velike Kladuše.

Portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, izjavio je da je formiranje takvih i sličnih improvizovanih naselja zabranjeno odlukama Operativne grupe za migrantsku krizu USK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: