Tramp: Bejrut je napadnut, to je bila bomba VIDEO

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su mu generali američke vojske preneli da je eksploziju u Bejrutu izazvala "neka vrsta bombe".

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

07:32

Tramp: Bejrut je napadnut, to je bila bomba VIDEO
Foto: EPA-EFE/@tayyaraoun1

"Sreo sam se sa nekim od naših velikih generala i čini se da oni misle da to nije bio događaj izazvan nekakvom fabričkom eksplozijom...Čini se da oni misle da je u pitanju bio napad. Bila je to neka vrsta bombe", kazao je Tramp, a prenela agencija Asošijejted pres.

Više libanskih zvaničnika je prethodno reklo da je eksploziju u skladištu u bejrutskoj luci najverovatnije izazvalo 2.700 tona amonijaka, koji tu više godina bio uskladišten mimo bezbednosnih propisa.

Zvaničnici demantovali Trampa

Ministarstvo odbrane SAD ne vidi znake da je eksplozija u luci u Bejrutu povezana sa napadom, navodi CNN, pozivajući se na tri neimenovana činovnika Pentagona.

Kako je ukazao jedan od izvora televizije, u slučaju da je bilo indicija da se radilo o napadu, američka vojska u regionu bi bila podignuta u stanje povećane borbene gotovosti i dobila pojačanje. Po njegovim rečima, ništa od toga se nije desilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: