Zaražena Bosanka "trknula" do pošte, stigla je kazna

Sud u austrijskom Klagenfurtu izrekao je tešku kaznu jednoj Bosanki, koja je bila zaražena koronavirusom, zbog kršenja karantina.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2020.

10:11

Zaražena Bosanka
Tanjug/(AP Photo/Koji Sasahara

Bosnka je, zbog nepoštovanja odluke o karantinu, odnosno izlaska iz samoizolacije, dobila novčanu kaznu u visini od 800 evra i uslovnu zatvorsku kaznu od šest meseci.

Optužena je za svesno dovođenje u opasnost ljudi zaraznom bolešću.

Iako je zbog oboljenja od koronavirusa morala da bude u karantinu, Bosanka je izašla do pošte, kako bi, kako se pravdala, poslala novac za lečenje bolesne unuke u domovinu.

Problem je, kako je konstatovano tokom suđenja, bio i što na šalteru pošte nije nosila masku.

Sud je kazao da je kazna tako visoka jer treba da bude signal koji treba da obeshrabri sve koji ne žele da poštuju odluke vlasti da to ne čine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: