Nepoštovanje mera u Novom Pazaru: Građani ne nose maske, kafići rade sa prigušenim svetlom VIDEO

Situacija u vezi sa koronavirusom je poslednjih nedelja eskalirala u Novom Pazaru, a dnevno na pregled dolazi i do 250 ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2020.

13:17

Nepoštovanje mera u Novom Pazaru: Građani ne nose maske, kafići rade sa prigušenim svetlom VIDEO
Foto: B92

Zbog toga je Štab za vanrednu situaciju doneo nove mere.

Doneta je odluka o zatvaranju svih zabavnih parkova za decu, skraćenje radnog vremena do 19 sati svih trgovinskih radnji i marketa, frizerskih salona, pekara, mesarskih radnji i ostalih uslužno-zanatskih objekata.

Propisano je i obavezno nošenje maski i rukavica, a zabranjen je i rad javnih i privatnih vrtića, dečjih igraonica i penzionerskih klubova u Novom Pazaru.

Međutim, dr Sefadil Spahić iz Štaba za vanredne situacije je izneo podatak o kafićima koji i dalje rade, uprkos zabrani, sa prigušenim svetlima.

Takođe, veliki broj pojedinaca ne poštuje mere. Ne nose se maske, a česte su i velike gužve.

B92.net je dobio video snimak koji pokazuje neodgovorno ponašanje dela građana Novog Pazara.
Problem je nastao i oko devojčice koja je ostavljena napolju, iza dečijeg odeljenja, da primi infuziju, kao i oko velikog broja medicinskih radnika koji se trenutno nalaze na bolovanju.

U Novi Pazar je u prethodnim danima stizala pomoć, kako iz Srbije, tako i iz BiH i Turske. Tako je grupa od 22 medicinska radnika iz Kragujevca i drugih delova Srbije stigla u Novi Pazar, kako bi pomogla svojim kolegama iz tog grada.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su brojevi mnogo bolji i za Novi Pazar i za Srbiju što će se videti po poslednjem preseku, ali je upozorio da ne možemo da se opustimo.

Lončar je rekao da Novom Pazaru situacija mnogo bolja i da je pod kontrolom, kao im da se drže svi parametri vezani za funkcionisanje sistema.

Podsetimo, ranije tokom dana ministar Rasim Ljajić izjavio je da je u Novom Pazaru od 1. aprila do 2. jula umrlo 46 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: