Vučić odgovorio na optužbe da Srbija podiže tenzije u Crnoj Gori: Jeste, mi smo uhapsili vladiku

Ministar spoljnih poslova Crne Gore optužio je državni vrh Srbije da već duže vreme koristi svaku priliku da u Crnoj Gori stvara ili podiže tenzije.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2020.

19:51

Vučić odgovorio na optužbe da Srbija podiže tenzije u Crnoj Gori: Jeste, mi smo uhapsili vladiku
EPA/ ANDREJ CUKIC

Srđan Darmanović je u Skupštini Crne Gore ponovio stav koji je već izneo - da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

Šef crnogorske diplomatije je, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića, rekao da srpski državni vrh, zajedno sa medijima koje kontroliše i potpomognut političkim saveznicima u Crnoj Gori, stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori da bi, kako Darmanović ocenjuje, "pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa, izazvao političku nestabilnost u Crnoj Gori, ali i skretao pažnju sopstvene javnosti sa unutrašnjih problema".

Darmanović je ocenio da posebnu ulogu u tome imaju, kako je rekao, "režimski mediji".

Darmanovih je rekao da je Srbija za današnju Crnu Goru ono što sama želi da bude, iskreni prijatelj, dobar sused i veliki ekonomski partner, ako se tako bude odnosila prema Crnoj Gori.

Istovremeno, on je dodao da je Srbija, ako se bude mešala u unutrašnje stvari Crne Gore, latentna opasnost i protivnik.

"Neka oni rade svoj posao"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas optužbe iz Podgorice da je Srbija odgovrna za podizanje tenzija između dve zemlje.

"Jeste, mi smo uhapsili vladiku i držali ga u pritvoru 72 sata, mi smo zabranjivali njima da uđu u nasu zemlju, pa mi dizemo tenzije, i to nam govore o stanju sa kovidom 19 oni koji....ali, bolje da ja ne govorim o tome, već su rekli drugi, epidemiolozi...", rekao je Vučić u Novom Pazaru.

On je poručio: "Neka oni rade svoj posao, a da ja ne bih 'dizao' dalje tenzije, ne mogu čak ni da odgovaram", naveo je Vučić, upitan da prokementarise optužbe crnogorskog ministra spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: