"Neko je bio glup"

Predsednik SAD Donald Tramp opet je izneo stav da je koronavirus pušten u svet nakon moguće greške na kineskom institutu u Vuhanu, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2020.

07:00

EPA-EFE/Doug Mills / POOL

„Nešto se dogodilo“, rekao je Tramp, misleći na laboratoriju za virusologiju u Vuhanu, i tako odgovorio novinarima kada su ga pitali ponovo o njegovoj teoriji o poreklu kovida 19.

„Verovatno je to bila nesmotrenost. Neko je bio glup“, dodao je usred Bele kuće tokom fotografisanja sa teksaškim guvernerom Gregom Abotom.

Dok Trampove dokaze o povezanosti virusa s laboratorijom u Vuhanu još uvek javnost nije dobila, to nije sprečilo američkog predsednika i državnog sekretara Majka Pompea da pojačaju antipekinšku retoriku.

„Trebalo je odmah da ga zaustave, ali oni to nisu uradili. Možda se radi o nekompetentnosti... Iz nekog razloga oni to nisu uradili. Mi moramo da razjasnimo šta je bio uzrok tome“, naveo je Tramp u sredu za televiziju „Foks njuz“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: