Šest novoobolelih u srpskim sredinama na KiM

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 časa otkriveno je još šest osoba zaraženih koronavirusom..

Izvor: Tanjug
Podeli

To je ukupno 33 obolela, objavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić na profilu na Instagramu.

Kako je naveo, U Kosovskoj Mitrovici otkriveno je jedno novoobolelo lice, u Zvečanu i Zubinom Potoku po 2 lica, a u Leposaviću jedno.

Zaraženi se nalaze u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici (17), u KBC Kosovska Mitrovica (8), u KC Niš (5), u KCS Beograd (2).

Ðurić je naveo i da su u Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa mobilni timovi obavili pet pregleda i da ni u jednom slučaju nisu otkriveni simptomi koronavirusa.

On je naveo i da je u bolnici u Pasjanu opremljen deo za izolaciju lica sa 11 postelja, te da se čeka odobrenje epidemiologa da se pripremi fiskulturna sala sa još 39 kreveta.

"U Kosovskoj Kamenici smo podelili 25 paketa pomoći hrane i higijenskih sredstava, 1.100 zaštitnih maski i lekove za 70 lica. U Kosovsku Kamenicu dopremili smo i 3.000 kila brašna. U Obiliću smo podelili 58 prehrambenih paketa pomoći. U Štrpcu i Klokotu smo dostavili hranu za više porodica. Na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana podelili smo 60 paketa pomoći, a u Peći 40 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima za ugrožene građane", naveo je Ðurić.

Takođe, Centru za socijalni rad u Leposaviću obezbeđena je dodatnih 150.000 dinara za isplatu jednokratnih pomoći i nabavku paketa za socijalno najugroženija lica.

U međuvremenu, kako je naveo, opštinski štabovi za vanredne situacije redovno dezinfikuju javne površine i ustanove i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

strana 1 od 78 idi na stranu